Bild071K.jpg

Τεχνολογία & Υλικά

Το Klepper είναι η Mercedes Benz των πτυσσόμενων σκαφών.

Randel Washburne, The Coastal Kayaker

Τομή Aerius

Clickable Image Map

Περιγραφή των Χαρακτηριστικών και Υλικών

Πλαίσιο από Ορεινό Φράξο και Βαλτική Σημύδα
Το ξύλο αποξηραίνεται στον άερα για τρία χρόνια, και κάθε κομμάτι του πλαισίου προστατεύεται μέσω τριών εμβαπτίσεων σε υψηλής ποιότητας ναυτικό βερνίκι. Η σκληροτράχηλη κατασκευή με δοκούς I- και T- beam αντέχει στην κάμψη, στρέβλωση, και συμπίεση. Αυτό εξασφαλίζει την ασφαλή και επιτυχή πλεύση μέσα από τα πιο αντίξοα περιβάλλοντα. Το Aerius είναι προσεκτικά κατασκευασμένο για απαιτητική στρατιωτική και εξερευνητική χρήση σε ταραγμένες ανοικτές θάλασσες, πλοήγηση σε άγριους ποταμούς και αθλητική ιστιοπλοΐα. Το πλαίσιο από φυσικό ξύλο επιτρέπει τη γρήγορη και εύκολη επισκευή ενώ απαιτεί την ελάχιστη συντήρηση για να προσφέρει μια ολόκληρη ζωή αξιόπιστης υπηρεσίας. Για περισσότερες λεπτομέρειες, δείτε τα παρακάτω "Οφέλη στην Επίδοση".

Ορθοπεδικά Καθίσματα
Ειδικά σχηματισμένα καθίσματα και πλάτες προσφέρουν μια ανώτερη επαφή "σώμα-με-σκάφος". Είναι τοποθετημένα σε ένα άνετο "κόκπιτ" για την καλύτερη ισορροπία και αποδοτικότητα. Τα καθίσματα μπορούν να διατεθούν με ρυθμιζόμενη στήριξη της κάτω οσφυϊκής μοίρας για να σας προσφέρουν ώρες άνετης και αβίαστης κωπηλασίας.

Κατάστρωμα από Βαμβάκι / Κάνναβη
Όλα τα καταστρώματα είναι φτιαγμένα από επίλεκτο Αιγυπτιακό μακρύινο, αυτο-σφραγιζόμενο Βαμβάκι-Κάνναβη. Αυτό επιτρέπει στο κατάστρωμα να "ανασαίνει". Η φυσική κυκλοφορία του αέρα εξαλείφει την υπερβολική υγρασία και προσφέρει φυσική αδιάβροχη μόνωση. Για περισσότερες λεπτομέρειες, δείτε τα παρακάτω "Οφέλη στην Επίδοση".

Κέλυφος Hypalon
Το κέλυφος του σκάφους είναι φτιαγμένο από Hypalon (φυσικό ελαστικό) το οποίο είναι συγκολλημένο με έναν βιομηχανικής αντοχής πολυεστερικό πυρήνα Trevira. Το συνθετικό ελαστικό προσφέρει αναμενώμενη ζωή κελύφους 25-35 χρόνια. Ο πολυεστερικός πυρήνας Trevira προσφέρει την απαραίτητη ελαστικότητα για το κέλυφος και το καθιστά σχεδόν άφθαρτο.

Κουμπώματα Slide'n Snap
Τα ανθεκτικά στη διάβρωση αλουμινένια Dural κουμπώματα πλαισίου slide'n snap κάνουν την συναρμολόγηση ακούραστη και γρήγορη, προσφέρουν ελαστικότητα στο πλαίσιο υπό τις δρυμίτερες συνθήκες, και είναι 100% ανθεκτικές σε λάσπη και άμμο. Για περισσότερες λεπτομέρειες, δείτε την "Συναρμολόγηση και Ασφάλεια".

Υποστήριξη για Πλήρη Ιστιοφορία
Το πόδι του καταρτιού, το υποστήριγμα του καταρτιού, τα στηρίγματα για τα ξάρτια και το υποστήριγμα του πηδαλίου είναι βασικός εξοπλισμός σε όλα τα μοντέλα για τη ρύθμιση διάφορων ιστίων ουριοδρομίας/ορτσαρίσματος, από 14 έως 55 τετραγωνικά πόδια επιφάνειας. Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε την "Ιστιοπλοΐα".

Λωρίδες Καρίνας Hypalon/Trevira
Η Καρίνα είναι ενισχυμένη με πρόσθετες στρώσεις Hypalon/Trevira που παρέχουν ανώτερη προστασία ενάντια σε κοράλια, βράχια, και τεχνητούς κινδύνους.

Ειδικά σχηματισμένα Ελαστικά Τελειώματα στα άκρα
Πλώρη και Πρύμνη είναι ενισχυμένες με παχιά, ειδικά σχηματισμένα Ελαστικά Τελειώματα για τη μέγιστη προστασία κατά την ανέλκυση και καθέλκυση.

Εξαρτήματα για ρυμούλκηση και ανύψωση
Βαριάς χρήσης αλουμινένια εξαρτήματα Dural στην Πλώρη και την Πρύμνη του καταστρώματος επιτρέπουν τη ρυμούλκηση και ανύψωση μέχρι 272 κιλών.

Ενσωματωμένοι Αεροθάλαμοι
Δύο (τέσσερις) εσωτερικά τοποθετημένοι, πλήρους μήκους αεροθάλαμοι περιέχουν μεταξύ 65-150 λίτρα αέρα και  εξασφαλίζουν τη μέγιστη σταθερότητα, ασφάλεια και προστασία για το κέλυφος. Οι αεροθάλαμοι επιτρέπουν την αβίαστη συναρμολόγηση του πλαισίου του σκάφους μέσα στο κέλυφος, τη μέγιστη προστασία απένταντι σε ανατροπές και εύκολη επανείσοδο σε ένα σταθερό, εξαιρετικά πλεύσιμο σκάφος, όταν αυτό είναι πλημμυρισμένο. Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε τη "Συναρμολόγηση και Ασφάλεια".

Εγγύηση από Πλώρη έως Πρύμνη
Η Εγγύηση καλύπτει όλα τα ελαττώματα υλικού και εργασίας. Όλα τα μοντέλα της σειράς Klepper Aerius έχουν κατασκευαστεί χειροποίητα στη Γερμανία με τα καλύτερα υλικά και τεχνογνωσία. Αποδεδειγμένα μέσα από δεκαετίες χρήσης από την Αρκτική μέχρι τους Τροπικούς, τα καγιάκ της Klepper συνεχώς  επιλέγονται για εξοπλισμό εξερευνήσεων, στρατιωτικές ειδικές δυνάμεις και επαγγελματίες αθλητές.

Μετατροπή σε: Μονοθέσιο με κουπί, Κωπήλατο, Μηχανοκίνητο, ΑΘλητική Ιστιοπλοΐα
Η μετατροπή σε κωπήλατο και μονοθέσιο με κουπί είναι επιλογή για όλα τα διθέσια μοντέλα Aerius. Η μετατροπή σε αθλητικό ιστιοφόρο και μηχανοκίνητο αποτελεί επιλογή για όλα τα μοντέλα Aerius.

 


 

Τα υλικά του Aerius

  • Αποξηραμένος στον αέρα Ορεινός Φράξος
  • Αιγυπτιακό μακρύινο Βαμβάκι-Κάνναβη
  • Hypalon με πυρήνα Trevira-Polyester

 


 

Αποξηραμένος στον άερα Ορεινός Φράξος

Το πλαίσιο του σκάφους είναι κατασκευασμένο από Ορεινό Φράξο. Το ξύλο του Φράξου αποξηραίνεται στον άερα και ωριμάζει για τουλάχιστον τρία χρόνια προκειμένου ν' αποκτήσει τη διάσημη ελαστικότητα του. Ο αποξηραμένος στον αέρα Ορεινός Φράξος χρησιμοποιείται σήμερα σε ποιοτικό αθλητικό εξοπλισμό, από σκι και μπαστούνια του golf  μέχρι τόξα και μπαστούνια του hockey. Το ξύλο ως υλικό κατασκευής πλαισίου για σκάφος προσφέρει αρκετά σημαντικά πλεονεκτήματα: είναι ένα από τα δυνατότερα και πιο λειτουργικά υλικά διαθέσιμα, δε χρειάζεται κυριολεκτικά καμία συντήρηση, επιτρέπει εύκολες επισκευές στην ύπαιθρο, και έχει ειδικό βάρος μικρότερο από 1.

 

Όφελος Επίδοσης No. 1:

Δύναμη & Ελαστικότητα

Πως λειτουργεί:
Η φύση μπορεί να αντιγραφεί αλλά όχι και να απομιμηθεί, όπως δείχνει η δομή από ένα στέλεχος σιταριού, σε σχέση με το βάρος που φέρει. Για να κατασκευαστεί ένα πλαίσιο σκάφους τόσο δυνατό και ελαστικό όσο ένα πλαίσιο Aerius από υλικά άλλα του Ορεινού Φράξου θα είχε ως αποτέλεσμα ένα πλαίσιο βαρύτερο ή ακριβότερο.

 

Όφελος Επίδοσης No. 2:

Αξιοπιστία

Πως λειτουργεί:
Η Klepper χρησιμοποιεί μια διαδικασία βαφής με εμβάπτιση 3 σταδίων για να σφραγίσει όλα τα ξύλινα κομμάτια του πλαισίου για μέχρι 50 χρόνια, ενάντια στην εισχώρηση του νερού. Η μοναδική αυτή προστασία κάνει τα πλαίσια Klepper να κρατούν περισσότερο και απαιτεί λιγότερη συντήρηση από οποιαδήποτε άλλα πλαίσια σκαφών.

 

Όφελος Επίδοσης No. 3:

Επιπρόσθετη Πλευστότητα

Πως λειτουργεί:
Στην περίπτωση που θα αναποδογυρίσετε, δεν θα θέλατε να έχετε όση πρόσθετη πλευστότητα γίνεται;

 

Όφελος Επίδοσης No. 4:

Αισθητική

Πως λειτουργεί:
Το να κοιτάζει και να αγγίζει κανείς το ξύλινο πλαίσιο του σκάφους είναι όμορφο και ευχάριστο. Η αλήθεια είναι, ότι μερικοί ιδιοκτήτες Klepper εκθέτουν το πλαίσιο του Aerius στο σαλόνι τους σαν έργο τέχνης, όταν δε το χρησιμοποιούν.

 

Αιγυπτιακό μακρύινο Βαμβάκι-Κάνναβη

Το κατάστρωμα του σκάφους είναι φτιαγμένο από Βαμβάκι και Κάνναβη. Μια αποκλειστική πλέξη Αιγυπτιακού Βαμβακιού και Κάνναβης εξασφαλίζει την συνεχή κυκλοφορία άερα και ένα υγιές κλίμα στο εσωτερικό του σκάφους. Επιπροσθέτως, το φυσικό υλικό προσφέρει την τέλεια εφαρμογή στο κέλυφος του σκάφους και σφραγίσει το κατάστρωμα υδατοστεγώς χωρίς τη χρήση χημικών ή τεχνητών στεγανωτικών.

 

Όφελος Επίδοσης No. 1:

Δροσερό εσωτερικό

Πως λειτουργεί:
Το διαπνέον κατάστρωμα Βαμβακιού-Κάνναβης διευκολύνει τον φυσικό αερισμό και την εξάτμιση του νερού. Από την Αρκτική μέχρι τους Τροπικούς, το εσωτερικό του σκάφους δεν είναι ποτέ ψυχρότερο (αρκτική) ή θερμότερο (τροπικοί) από τη θερμοκρασία του εξωτερικού αέρα.

 

Όφελος Επίδοσης No. 2:

Αυτο-σφραγιζόμενο

Πως λειτουργεί:
Οι ίνες του υφάσματος φουσκώνουν όταν έρθουν σε επαφή με το νερό, στεγανοποιόντας έτσι φυσικά το κατάστρωμα του σκάφους χωρίς να εμποδίζεται η κυκλοφορία του άερα. Έτσι, εξαλείφεται η ανάγκη χρήσης και/ή περιοδικής επανεφαρμογής χημικών στεγανωτικών.

 

Hypalon με πυρήνα Trevira-Polyester

Το κέλυφος του σκάφους είναι φτιαγμένο από έναν βαρέας χρήσης πυρήνα με πλέξη Trevira-Polyester (παρόμοιο με τη ζώνη ασφαλείας του αυτοκινήτου) ο οποίος είναι επενδεδυμένος και στις δύο του πλευρές με παχύ στρώμα αποκλειστικού συνθετικού ελαστικού (Hypalon). Αυτή η διαδικασία κατασκευής επιτρέπει στο κέλυφος να διατηρεί το σχήμα και την ευκαμψία του σε θερμοκρασία από - 25° C έως + 65° C. Ο πυρήνας trevira-polyester αυξάνει σημαντικά την αντοχή του κελύφους στη διάτρηση.

 

Όφελος Επίδοσης No. 1:

Αντοχή στη διάτρηση

Πως λειτουργεί:
Το κέλυφος είναι φτιαγμένο σαν ιμάντας μεταφοράς. Κατά την κρούση, κάμπτεται και απορροφά την ενέργεια, αποφεύγοντας έτσι τη φθορά.

 

Όφελος Επίδοσης No. 2:

Μόνωση από το κρύο νερό

Πως λειτουργεί:
Το πολλαπλών στρώσεων κέλυφος προσφέρει τη βέλτιστη μόνωση από το κρύο νερό και το πιο άνετο εσωτερικό σκάφους.

 

Όφελος Επίδοσης No. 3:

Εύκολη επισκευή

Πως λειτουργεί:
Το Hypalon είναι ένα συνθετικό ελαστικό. Σε περίπτωση ατυχήματος, μια τρύπα στο κέλυφος μπορεί να επισκευαστεί απλά και γρήγορα, με τρόπο παρόμοιο της επισκευής μιας σαμπρέλας ποδηλάτου ή αυτοκινήτου, ακόμη και στην ύπαιθρο, κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες.

 

Όφελος Επίδοσης No. 4:

Διατήρηση Σχήματος

Πως λειτουργεί:
Το κέλυφος του Klepper σας συναρμολογείται εύκολα και ταιριάζει τέλεια σε όλες τις κλιματικές ζώνες και θερμοκρασίες, ακόμη και μετά από 30 χρόνια υπηρεσίας.

 

Η δέσμευση μας στην υπεροχή

Όπου ήταν δυνατό η Klepper ακολούθησε σημαντικές τάσεις και εξελίξεις στην τεχνολογία κατασκευής σκαφών. Οι Ένοπλες Δυνάμεις από διάφορα μέρη του κόσμου ήταν κάποιοι από τους απαιτητικότερους πελάτες μας, και μας προμήθευσαν με πληθώρα πολύτιμων υποδείξεων και σχεδιαστικών αλλαγών ανά τα έτη.